Nem tud választani a rengeteg masszázs szalon közül?

Nem is csodálom, de sebaj! ... Hívja a masszőrt az otthonába: használja ki a hazai pálya előnyeit! Előtte-utána mintegy 5-10 perc ki-, és becsomagolással jár, de többnyire megéri. Írjon, hívjon, megbeszéljük, jövök! ... tamáslaci

 

 5. Részletesen a szolgáltatásaimról

 

Egyetlen hosszabb-rövidebb mondatban összefoglalva: különböző akut vagy idült testi/lelki egészségi problémákkal küszködő

emberek állapotának javítására

teszek fölöttébb bíztató kísérleteket, a klasszikus nyugati masszázs technikáinak és segédeszközeinek felhasználásával. [itt az "emberek", a "klasszikus" és a "masszázs" szavaknak fontos szerepe van, amire később, a "7. Téveszméim" menüpontban majd még bővebben is ki fogok térni! ... ]

                                                Vigyor

Mivel manapság alig lehet találni két embert, aki a masszázs szó alatt ugyanazt érti és tartalmilag is helyesen használja, fontosnak tartom tisztázni, én mit értek alatta. A napi divat (vak)buzgó követése iránti mérhetetlen idegenkedésem folytán ebben a témakörben leginkább két dologra szoktam vigyázni.

Egyrészt igyekszem NEM fölsorolni a különböző masszázsfogások célját, végrehajtásuk módját és életteni hatásukat. Ezt továbbra is meghagyom tanult-, és főképpen tanulatlan kollégáim privilégiumának. Leginkább ez utóbbiak szokták ezt kiollózni valamilyen szakirodalomból ("... a svédmasszázs fogásai: simítás, dörzsölés, gyúrás, vibrálás, stb ...") Aki ezekre a semmitmondó, de legalábbis meglehetősen fölösleges szóvirágokra kíváncsi, jóeséllyel megtalálhatja őket bármely más masszőr-honlapon ... ugyanis tapasztalataim szerint a másszázs lényegével nem igazán tisztában lévők (talán önmaguk bátorítására) nagy előszeretettel másolgatják be ezeket a vizsgatétel-szerű rövid kivonatokat honlapjukra ...

Természetesen ezeket a kis, gonoszkodó megjegyzéseimet nem sértésnek szánom, de -ahogy korábban már jeleztem- véresen komolyan gondolom.

Vigyor

Egyúttal ITT kérek elnézést, és mondok köszönetet azon kollégáknak, akik elég bátrak nem beállni ebbe a szakmánk hírnevét, megbecsülését csorbító folyamatba!

Vigyor

Másrészt ugyanígy megpróbálom NEM megmagyarázni az általam használt, saját gyüjtésű receptek alapján készített aromaolaj-keverékek hatásmechanizmusát. Főképpen azért, mert esetenként ezt még a biokémikusok sem tudják egész pontosan, nemhogy én, aki ugyan elég sokoldalú ismeretekkel rendelkezem, de mégiscsak egy egyszerű, kétkezi szakmunkás vagyok ...Nevetés és a paciens se azzal törődjön a masszázs-asztalon, hogy az akármilyen szulfamid-molekulák milyen rafinált, kalandos úton-módon jutnak át az érfalon, sejtfalon, és jutnak el rendeltetési helyükre, az ízületekbe, hogy kifejtsék áldásos hatásukat ... A masszőr masszírozzon, a paciens pedig lazuljon, nyúljon, jajgasson, gyógyuljon ...

 AZ a dolguk! ...

Vigyor

 Mindezekkel szemben a következőket tudom nyújtani.

Technikailag:

 Klasszikus(svéd)masszázs: részleges-, vagy teljes test masszázs, tetszés szerint választható olajok, kenőcsök, vagy hintőpor felhasználásával, masszázságyon, masszázs(torna)szőnyegen, esetleg (beteg)ágyon.

Előrehaladott stádiumú csontritkulás, mozgásukban korlátozottak, lábadozók, vagy részleges masszázs esetén (váll, nyak, végtagok) széken ülve. Erősebb fájdalmak esetén személyre szabott aromaolaj-keverékeket használok. Masszázságyat, lepedőt, törülközőt, olajokat én biztosítok.

 Gyógymasszázs (szegment-, kötőszöveti masszázs): kenőanyag nélkül ("szárazon"), válltól medencéig, fekve vagy ülve. Ide tartozik még a kizárólag csonttörések, műtétek után, a rehabilitációt elősegítő periosteláis masszázs is (nevezzük talán inkább "csonthártya-masszázsnak"). A nagyon titokzatosan, de annál tudományosabban, hangzó "nyirokmasszázsról" [pláne mint: "lymphatic massage" Láb a szájban] majd néhány bekezdéssel lejjebb, illetve részletesebben a 7.1 Saját téveszméim menüpontban teszek említést. 

 Sportmasszázs: az adott sportágnak illetve sporteseménynek megfelelő masszázstechnikák alkalmazásával a helyszínen, a szükséges izomlazító, vagy keringést fokozó, illetve frissítő, regenerációt elősegítő olajok, kenőcsök felhasználásával. Ezek kívánság szerint lehetnek a vendég "saját kedvenc" anyagai is. (... mert a hit itt is sokat számít ... Vigyor) Szükség esetén használhatunk rögzítő (ragasztós, de NEM elasztikus) szalagokat, vagy az oly divatos "kinesio tape"-et is. (Bár ez utóbbiról - leginkább csak "mókusvakításnak" tartván - néhány esetet kivéve általában megpróbálom lebeszélni a pacienseket!) 

 Aromaolajos masszázs:  valójában a gyógymasszázs kivételével szinte mindenkor speciális, személyre és eseményre meghatározott (saját keverésű) aromaolajokat használok. Vagyis sarkosan fogalmazva: minden masszázs "aromaolajos", ahol az élettani folyamatokat is befolyásoló hatású "aromás" vegyületeket, döntően növényi eredetű "illóolajokat" tartalmazó olajokat, kenőcsöket használunk, tudatosan.

Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy valaki a "természetes" alapú olajokra is érzékeny (pl. egy fiatal sportoló háta az univerzális gyógyító erővel bíró Aloe Verának már a puszta említésére is elkezdett vörösödni !??? ... ). Ilyenkor nekik marad a  puszta száraz kéz, vagy a hintőpor, vagy a "jó öreg", garantáltan mesterséges előállítású VAZELIN ...  Nevetés  Nevetés  Nevetés

 Házilag végezhető gyógyfürdő kezelések (borogatások, pakolások, váltófürdők, gyógyfürdők ): a kifejezetten speciális, vagy nagyméretű technikai berendezéseket igénylő gyógyfürdői terápiákat leszámítva [tangentor, súlyfürdő, gyógyúszás, vízalatti torna], meglepően sok kezelést lehet otthon is elvégezni. Még a részleges (váll, nyak, csukló, könyök, gerinc, csípő, térd, boka) iszappakolások is kivitelezhetők. [Persze csak ha az évente kétszer is igénybevehető (ingyenes!?) "gyógyfürdő kezelést" kevésnek tartja valaki ... és szívesen csinál kisebb "malac-dagonyát" a kedvenc konyhájából, fürdőszobájából ... Láb a szájban ]  

 

 

 Tartalmilag:

A szolgáltatásomat az egészséges, a beteg és e kettő csoport közötti emberek részére tudom ajánlani. Részletesebben:

 • Az aktívabb, rendszeresen sportolók részére.
 • Az átlagos-normális, nem sportoló, nem beteg kategóriába tartozók részére.
 • A különböző betegségekkel orvosi kezelés alatt állók részére.

... ez a felosztás szigorúan a sajátom, ami persze nem zárja ki, hogy ne lenne benne ráció ...

 Vigyor 

 

Az aktívabb, rendszeresen sportolók részére.

Ebbe a csoportba sorolom, akik hetente 2-3 (vagy ennél több)alkalommal legalább 1-1,5 órát sportolnak, minimum "cardio" szinten. Ez gyenge közelítéssel a normál pulzus dupláját jelenti ...  ami elérhető lazább biciklizéssel, vagy erősebb gyaloglással ... A "kocogás-futás" (6-8-10 km/h) sem használ többet, de ártani sokkal többet tud ... (a csodacipők és mágneses tédszalagok ellenére Nevetés )

 •  Elsősorban a rendszeres sportolás időszakában, frissítő, regenerációt segítő/gyorsító masszázs. Lehetőség szerint az edzést követő 2-3 órában alkalmazzuk, esetleg "közvetlen utána", a stretching kiegészítésére /helyettesítésére ...
 • Másodsorban az alkalmi, rendkívüli terheléseket, versenyeket, teljesítménytúrákat megelőző bemelegítő felkészítő masszázs.
 • Harmadsorban -de ez már igazán profi sportnak számít- a hosszabb ideig tartó versenyeken az izomzat készenlétben tartása. (pl. napi több mérkőzéses tornák, teljesítmény-tornák, maraton-váltók, ... )

 

Az átlagos-normális, nem sportoló, nem beteg kategóriába tartozók részére.

Ebbe a csoportba én azokat sorolom, akiknek a hétvégi piaci bevásárlásnál, nagytakarításnál, vagy a bölcsödés kisgyerekeinek a napi ellátásánál, a munkaidő végigülésénél több sportolásra nem jut idejük. És még nem tudják, hogy ebbe lassan már bele is betegedtek ... Nevetés

 •  Elsősorban, a leggyakoribb esetben, mozgásszervi, ezen belül főként izom-, in-, és ízületi fájdalmakkal, ritkábban csonttörések, illetve csont-műtétek utáni utógondozási, rehabilitációs igénnyel hozzám fordulóknak tudok segíteni.
 • Másodsorban a helytelen (álló-, vagy ülő) testtartásra, és az ezekből származó ízület-, és izomproblémákra visszavezethető fájdalmak kezelésére, enyhítésére, esetleg az okok kiiktatásával ezek megszüntetésére tehetünk kísérleteket.
 • Harmadsorban ebbe a csoportba sorolom a CSAK (!?) közérzeti panaszokkal, kisebb-nagyobb húzódásokkal, vagy a tavaszi nagytakarítás okozta általános fizikai "állagromlással", esetleg a tartós stressz, vagy a  munkahelyi túlzott terhelés okozta testi-lelki fáradtsággal "rendelkező" pacienseket.  

 

A különböző betegségekkel orvosi kezelés alatt állók részére.

Ez a csoport viszonylag könnyen behatárolható: nekik erről "papírjuk van" ... Nevetés 

És ez bizony nagy segítség masszőrnek, páciensnek egyaránt, mert ebből megtudható, mit NEM SZABAD elkövetni a kezelés során ...

 • Elsősorban, az "idültek" ... akik leginkább keringési problémákkal küszködnek, legyen az akár vér-, akár nyirokkeringési probléma. A kettőt ugyanis nehéz különválasztani: nincs olyan masszázstechnika, amelyik CSAK az egyikre hat. Kivéve, ha az illető masszőr munkáját a Földanya, Sárkányok, Angyalok, vagy az Univerzum pozitív energiái segítik ... Láb a szájban Persze, egy ödémás lábhoz más dinamikával és intenzitással nyúl az ember, mint egy bolti eladó, vagy egy számítógép mellet gubbasztó ügyintéző  "elgémberedett" vádlijához ... de ez ettől még nem KÉT KÜLÖNBÖZŐ masszázs, csak két eltérő technika, amit különböző esetekben, különböző tüneteknél alkalmazunk. A nyirokrendszer (nyiroktestek-, csomók-, mirigyek)  működési zavarainál orvosi jóváhagyás, utasítás nélkül egyébként sem ajánlatos a masszázs.  
 • Másodsorban azoknak a különböző szervi problémákkal küszködő betegeknek, akiknek az orvosok kiegészítő kezelésként javasolják a gyógymasszázst, főként (szintén) krónikus tüdő-, szív-, máj-, vese-, vagy bél problémák esetén. Ezek többségéhez elég egy 20-30 perces, többnyire "száraz", "ruhás", gyakran csak "széken ülő" kezelés.  
 • Harmadsorban az "ízületes" betegek részére tudok (szintén kiegészítő kezelés gyanánt) segítséget nyújtani. Igaz az ő számukra ez inkább csak "gyógyhatású" olajokkal történő "kenegetés", "tornáztatás". Ez persze nem gyógytorna, az egy másik szakterület. Ez valójában a gyógymasszázson belüli "passzív kimozgatás", de ez túlságosan érthetetlen, sőt csúnya szakkifejezés, és a betegek úgyis csak tornáztatásnak hívják ... a lényege (durván!?), hogy nem "feszegetjük, erőltetjük" olyan mértékben az ízületeket, izmokat, mint a gyógytornászok ... Nevetés maradunk a még meglévő, csak fájdalmas mozgástartartományban, nem próbáljuk annak a terjedelmét lényegesen megnövelni.  
 • Negyedsorban ide tartoznak még a sérülések, műtétek utáni, lehetőleg gyógytorna melletti rehabilitációs masszázs kezelések is. Műtéti hegek "lazítása", csontok forradásának, a csonthártya regenerálódásának elősegítése, a mozgáshiány, illetve a gyógytorna "fárasztó" hatásának enyhítése ...
 • Ötödsorban meglepően jó hatással van a masszázs a központi idegrendszer és a gerincoszlop-, vagy egyéb ízületek degeneratív megbetegedéseinek valamelyikében szenvedő betegekre. Ha a gyógyításukban nem is, de a fájdalmak enyhítésében nagy segítség lehet. A teljesség-, és a sorrendre való tekintet nélkül: szklerózis multiplex [SM],  Bechterew-kór (szpondilítisz ankilopoetika [SPA]),   Scheuermann-kórRheumatoid arthritis [RA]...
 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 9
Heti: 38
Havi: 205
Össz.: 27 819

Látogatottság növelés
Oldal: 5. Részletesen a szolgáltatásaimról
Nem tud választani a rengeteg masszázs szalon közül? - © 2008 - 2019 - tamaslaci.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: masszázs kizáró tényező - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »